ΔΕΘ - Η αλλαγή ξεκίνησε θα έχει την αναμενόμενη συνέχεια;

Βρήκα λίγο χρόνο να γράψω κάποια πράγματα για τη ΔΕΘ τώρα μάλιστα που έχει καταλλαγιάσει ο πολύς θόρυβος και μπορώ να δώ κάποια πράγματα πιο ήρεμα

Σχετικά με τον κ. Καραμανλή μπορώ να πώ ότι μου φάνηκε περισσότερο φοβισμένος από ποτέ και για αυτό η χρήση της αλαζονείας ήταν μια προσπαθεια να κρίψει έντεχνα το άγχος του και τους φόβους του. Θεωρώ ότι η ομιλία του ήταν κενή περιεχομένου γιατί μας μιλούσε για μεταρυθμίσεις (κάτι σαν τη ΔΑΠ - Απάντηση μας οι προτάσεις μας [ΠΟΙΕΣ;;;;;;;;;]), μας μιλούσε για χρησιμότητα και όχι για πολιτική ανάλογα με το πόσο αρεστός είναι. Επίσης κάλυψε πλήρως τον κ. Βουλγαράκη λέγοντας μας ότι στη πολιτική ηθικό είναι ότι ειναι σύνομο, κάτι με το οποίο εγώ προσωπικά διαφωνώ απόλυτα. Μας είπε ότι οι διεθνής κρίση φταίει για τη κρίση στην οικονομία. Εκεί δε μπορώ να καταλάβω το εξής. Ακόμα και η διεθνής κρίση να φταίει θεωρεί ότι η Ελλάδα έκανε ότι μπορούσε για να ανταπεξέλθει και να προστατέψει τους πολίτες από τα νύχια των πολυεθνικών και τις αισχροκέρδιας; Για αυτό ακριβώς λέω ότι η ομιλία του ήταν κενή περιεχομένου, μια ομιλία στομφώδης και αλλαζονική αλλα και πλήρως ανούσια.

Ο κ. Παπανδρέου από την άλλη παρουσίασε ένα πλήρες πρόγραμμα. Αρχικά αυτό που μου προξένησε τεράστια ευχάριστη εντύπωση ήταν η φορολογία της αξιοποιήσημης περιουσίας της εκκλησίας. Όταν το άκουσα είπα επιτέλους! Μας μίλησε για την Παιδεία όπου δεσμεύτηκε για το 5+2 % σε παιδεία και έρευνα όπως επίσης και για την αύξηση του ποσού που δίδεται τώρα άμεσα με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα μας μίλησε για ένα κράτους δικαίου και μία κοινωνία που θα δρα στα πλαίσια της συμμετοχικής δημοκρατίας. Για μένα η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ ήταν αυτή που χρειαζόταν ο ελληνικός λαός για να πειστεί ότι έφτασε η ώρα να γίνει πρωθυπουργός κάτι το οποίο για μένα ήταν δεδομένο εδώ και αρκετά χρόνια.

Θα ήθελα να γράψω και άλλα για το Βατοπέδι, για τις δημοσκοπήσεις, για την αναδίπλωση Αλογοσκούφη, για τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Το θέμα όμως είναι ότι ήθελα αυτό το ποστ να περιέχει ακριβώς ότι μου έμεινε στο μυαλό μία βδομάδα μετά τη ουσιαστική λήξη της ΔΕΘ. Για τα υπόλοιπα θέματα θα υπάρξουν νέα πόστ μέσα στη βδομάδα.
¨

1 σχόλιο:

mady είπε...

Καλήμερα από Λεωνίδιο..