Φοιτητικές Εκλογές

Όπως έχει ανακοινωθεί αυτές τις μέρες, οι φοιτητικές εκλογές θα διενεργηθούν στις 9 Απριλίου. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο οποίο είμαι φοιτητής, μετά απο 6 χρόνια κυριαρχίας της ΠΑΣΠ, πέρυσι αναδείχτηκε πρώτη η παράταξη της ΔΑΠ. Αντίθετα στο τμήμα μου, το Επιστήμης Υπολογιστών, εδώ και 4 χρόνια η ΠΑΣΠ βρίσκεται πρώτη στην εκτίμηση των συμφοιτητών μου.

Θεωρώ ότι όλοι οι φοιτητές πρέπει να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και κανένας να μην επιλέξει το δρόμο της αποχής. Επιπλέον θεωρώ ότι αν πέρυσι κάποιοι ψήφησαν ΔΑΠ γιατί δεν ήθελαν καταλήψεις, φέτος δεν υπάρχει κανένας λόγος καθώς η ΔΑΠ σε όλα τα τμήματα είναι ανύπαρκτη. Περιορίζεται στα πάρτυ και στα κεράσματα και δεν έχει καμμία πρόταση είτε για θέματα σπουδών, είτε για πολιτικά ζητήματα όπου περιορίζεται στο να κάνει να φαίνεται αρεστό το έργο της Νέας Δημοκρατίας.

Αντίθετα η ΠΑΣΠ, μέσα απο το δρόμο του διαλόγου και των γενικών συνελεύσεων αφουγράστηκε όλα τα προβλήματα των φοιτητών και με την διαρκή επικύρωση των προτάσεων μας δώσαμε λύση σε πολλά θέματα (φέτος είχαμε θέσει ώς κυρίαρχο στόχο στο τμήμα μου να αλλάξουμε πολλά στον οδηγό σπουδών και με την επικύρωση της πρότασης μας απο τη γενική συνέλευση έχουμε αρχίσει ήδη να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση). Επιπλέον προσπαθούμε διαρκώς μέσα απο μαζικές δράσεις να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του αυταρχικού νέου νόμου πλαίσιο για την λειτουργία των ιδρυμάτων.

Τέλος, οι δυνάμεις της άλλης αριστεράς, σε μία χρονία όπου δεν ήταν ιδιαίτερα πολιτική, περιορίστηκαν στο καβούκι τους και δεν έδωσαν καμμία λύση στα ζητήματα που αφορόυσαν τους φοιτητές. Η ΠΚΣ εδώ και χρόνια περιορίζεται στη δράση μέσα απο την κομματική νεολαία του ΚΚΕ, η πρωτοβουλία Γένοβα έχει επιλέξει το δρόμο της διαρκούς ενασχόλησης με τα ζητήματα που αφορούν κυριώς τους πολίτες και της σταδιακής παραμέλησης των φοιτητικών θεμάτων ενώ η Αριστερή Ενότητα το μόνο που κάνει είναι να προωθεί τον Αλέξη μέσα στο Πανεπιστήμιο και να εκφωνεί ανούσιες αγωνιστικές κορώνες (όποτε βολεύει τον Συνασπισμό).

Θεωρώ ότι πρέπει όλοι οι φοιτητές να σκεφτούν πόσο σημαντική είναι η συγκυρία των φοιτητικών εκλογών. Μέσα σε μια λαίπαπα δεξιών μεταρυθμίσεων, απο την απορύθμιση του ασφαλιστικού μέχρι τη φήμωση των Πανεπιστημίων και τον περιορισμό των συγγραμάτων που δίδονται στους φοιτητές καλούνται να επιλέξουν αυτόν που να μπορεί να λύνει τα προβλήματα τους εντός του Πανεπιστημίου και να συμμετέχει μαζικά στις κοινές δράσεις του φοιτητικού και εργατικού κινήματος. Καλούνται να επιλέξουν αυτόν που θα δυναμώσει την φωνή τους και όχι αυτόν που θα την χρησιμοποιήσει για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Για μένα η επιλογή είναι αυτονόητη και είναι η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ όπου εδώ και 5 χρόνια στηρίζω και μέσα απο το δρόμο του δημοκρατικού σοσιαλισμού όπου έχω επιλέξει να συμμετέχω και να εκφράζομαι. Ελπίζω και οι υπόλοιποι συμφοιτητές μου να πράξουν το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: