Όλη η Ελλάδα αντιδράει στην δεξιά απορύθμιση...

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία φάνηκε απο τη πιο μαζική πορεία πού έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο! Πολλές χιλίαδες κόσμου μαζεύτηκαν μπροστά στην περιφέρεια όπου απαίτησαν την απόσυρση του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Επιπλέον η σύγκρουση των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή συνεχίστηκε με το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γίωργο Παπανδρέου να καταθέτει τους δώδεκα βασικούς άξονες που θέτει το Κίνημα για τις αλλαγές του ασφαλιστικού. Τους άξονες αυτούς με τους οποίους συμφωνώ απόλυτα παραθέτω παρακάτω:

1) Εγγύηση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος, ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Ταμεία, μέσα από την ανάληψη από το κράτος των δαπανών για τις προνοιακές παροχές, με προτεραιότητα για τον ΟΑΕΕ.

2) Δημιουργία ενιαίου φορέα για τη βεβαίωση και είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και την θεσμοθέτηση ενός πάγιου συστήματος εξόφλησης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

3) Αύξηση της βασικής σύνταξης του αγρότη και της αγρότισσας, στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι.

4) Σταδιακή εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αγροτών, με εκείνα των ασφαλισμένων των άλλων Ταμείων, σύνταξη στους αγρότες στα 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, πρόωρη σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών, για όσους εργάζονται σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

5) Αύξηση της σύνταξης του ανασφάλιστου, επίσης στα 550 και 950 ευρώ αντίστοιχα. Η δέσμευσή μας αυτή αφορά, με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια, και στη γυναίκα νοικοκυρά που δεν έχει σήμερα σύνταξη και, τα ποσά θα αναπροσαρμοστούν, όταν καταθέσουμε, προεκλογικά πια, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

6) Αναμόρφωση των κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ και διπλασιασμός των δικαιούχων.

7) Μετεξέλιξη του ΕΚΑΣ σταδιακά σε βασική σύνταξη, ως κοινή αφετηρία για όλες τις συντάξεις, διαχωρισμός της προνοιακής σύνταξης και ενίσχυση των κινήτρων ασφάλισης.

8) Βελτίωση του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση.

9) Αναμόρφωση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών, με κριτήρια επιστημονικά, που να βασίζονται στις σημερινές συνθήκες και τις ανάγκες και που θα αντιμετωπίζουν ισότιμα εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

10) Αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στην υγεία, την περίθαλψη, την αξιοποίηση των πόρων, σύμπραξη και συνεργασία μεταξύ των Ταμείων.

11) Ενίσχυση και διεύρυνση των υποδομών και των διευκολύνσεων για την στήριξη της οικογένειας και της εργαζόμενης μητέρας.

12)Και τέλος, σύσταση του Εθνικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης - χωρίς όμως τις απαράδεκτες δικές σας αντιλήψεις και πρακτικές, που απομυζούν τον ίδιο τον πολίτη - που αφορά στις νέες γενιές και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: