Σχετικά με αντιπολεμικά συλλαλητήρια

Εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρούμε ότι ανά τον κόσμο διαμορφώνονται διαρκώς νέες πολεμικές συγκρούσεις και καινούργια θέατρα επιχειρήσεων. Με την πάροδο του χρόνου η ΗΠΑ, η Ρωσία αλλά οι υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες φαίνονται να ξεπερνάνε τις θλιβερές αναμνήσεις που άφησαν οι παγκόσμιοι πόλεμοι και επανέρχονται σε μία διαρκή διπλωματική αλλά και στρατιωτική σύγκρουση γύρω από τις σφαίρες επιρροής της κάθε μίας,

Τέτοιο τρανό παράδειγμα αποτελούν οι πολεμικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Οσετία πριν από λίγο καιρό μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας. Ξαφνικά σε εδάφη των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών διαδραματίστηκαν πολεμικές συγκρούσεις με αιτιολογία την προστασία “άμαχων μειονοτήτων”, οι οποίες πρακτικά ήταν μία διπλωματική διαμάχη και επίδειξη ισχύος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με θύματα αθώους ανθρώπους. Το όλο γεγονός βέβαια φαίνεται ότι δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή και φανερώνει ότι μετά από μία χρονική περίοδο απουσίας η Ρωσία επανέρχεται στο δόγμα κρατών-δορυφόρων επιρροής αλλά και στο δόγμα του ιμπεριαλισμού. Επιπλέον μαζί με τα παραπάνω γεγονότα δε πρέπει να ξεχνάμε και τις αυτόκλητες παρεμβάσεις των ΗΠΑ ανά τον κόσμο με αφορμή την προστασία της Γης από την τρομοκρατία ενώ σε όλο το κόσμο διοργανωνόταν συλλαλητήρια ενάντια τέτοιων πρακτικών.

Ποία πρέπει να είναι η απάντηση μας σε τέτοιες πρακτικές όμως; Η δική μας θέση, ως Νεολαία ΠΑΣΟΚ, είναι ότι πρέπει με κάθε ειρηνικό τρόπο σε οποιαδήποτε ευκαιρία μας δίδεται να αποδεικνύουμε ότι είμαστε εναντίον του Ιμπεριαλισμού, εναντίον των πολεμικών δράσεων, εναντίων της καταπάτησης της ανθρώπινης ζωής και του διεθνούς δικαίου για κάποια μεγάλα συμφέροντα. Είμαστε δημοκράτες, ανθρωπιστές και ειρηνιστές και οφείλουμε να συμμετέχουμε σε διάφορες δράσεις ανά τον κόσμο που να εκφράζουν αυτές τις θέσεις. Οφείλουμε να δραστηριοποιούμαστε στην οργάνωση και συμμετοχή τέτοιων δράσεων και να προβάλουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Οφείλουμε να εκφράζουμε τις αρχές και ιδέες τις μεγάλης δημοκρατικής παράταξης με τη συμμετοχή μας και ενώνοντας τη φωνή μας με άλλες πολιτικές νεολαίες να αναδείξουμε το ζήτημα της παγκόσμιας ειρήνης και του πολεμικού αφοπλισμού ως κυρίαρχο ζήτημα της Ελληνικής Νεολαίας.

Στις 18 Οκτωβρίου διοργανώνεται στη Σούδα από τη Μ.Κ.Ο. “Συμμαχία Σταματήστε το Πόλεμο” συλλαλητήριο με αφορμή την αποστολή ΝΑΤΟικής βοήθειας σε πλοία στη Γεωργία. Πρέπει να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο αυτό και να αναδείξουμε το ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ στη διαμόρφωση αυτών των γεγονότων χωρίς όμως να ξεχνάμε τον ρόλο της Ρωσίας και άλλων κρατών ανά το κόσμο που χρησιμοποιούν παρόμοιες πρακτικές. Πρέπει να αναδείξουμε την ειρηνιστική προσέγγιση μας με τη μαζική συμμετοχή μας από όλους τους νομούς της Κρήτης. Καλούμε:

u Τους νεολαίους της Κρήτης αλλά και τους κάτοικους της Κρήτης να συμμετάσχουν σε αυτό το συλλαλητήριο.

u Τις υπόλοιπες δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ να κινητοποιηθούν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

u Την νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Κρήτη να συντονιστεί και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο με ένα ενιαίο μπλοκ Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: