Δέσμευση για 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία

Την απόφαση του για βαθιές τομές στον χώρο της εκπαίδευσης με στόχο την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψη του στο 12ο Γυμνάσιο - Λύκειο Πετραλώνων, όπου συζήτησε με μαθητές, καθηγητές και γονείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Γ. Α. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ, ως αυριανή κυβέρνηση, θα διαθέσει το 5% του ΑΕΠ στην εκπαίδευση και το 2% στην έρευνα». Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και την επιλογή απαξίωσης του Δημόσιου Εκπαιδευτικού Συστήματος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το 12ο Γυμνάσιο - Λύκειο Πετραλώνων, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με καθηγητές, με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με μαθητές.

Μετά τη συνάντησή του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είμαστε εδώ, με τη νέα γενιά, που έχει πάρα πολλές δυνατότητες και τεράστια δίψα για ένα δημόσιο σχολείο, που θα έπρεπε και θα μπορούσε να είναι μοχλός ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και πολιτισμού για την Ελλάδα.

Δυστυχώς, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουμε κάθε χρόνο μείωση της χρηματοδότησης στην παιδεία.

Το ΠΑΣΟΚ, έρχεται αποφασισμένο να αλλάξει, να κάνει βαθιές τομές στο χώρο της παιδείας. Δεσμεύεται για το 5% του ΑΕΠ, για την παιδεία και 2%, για την έρευνα.

Γιατί εμείς είμαστε και αποφασισμένοι και πεπεισμένοι, ότι το σχολείο, η παιδεία, είναι η μεγάλη δύναμη της χώρας μας, της πατρίδας μας, για την ανάπτυξη και το μέλλον της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: