Ο ομπάμα κέρδισε! Αλλάζει κάτι στον κόσμο με αυτό τελικά;

Σήμερα όπως αρκετοί ίσως θα γνωρίζεται ο φίλτατος αφροαμερικανός Ομπάμα είναι ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η νίκη αυτή προβάλεται ώς μια μεγάλη αλλαγή όχι μόνο για την αμερική αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο καθώς αναμένεται επί της προεδρίας του η Η.Π.Α. να κάνουν μια θεαματική στροφή στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν ανοιχτά μέχρι τώρα.
Ποία όμως τελικά είναι η αλήθεια; Η αλλαγή του Ομπάμα, πρακτικά ενός προσώπου δηλαδή, συνεπάγεται και αλλαγή μιας ολόκληρης πολιτικής που ακολουθείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια η απλά είναι φρούδες ελπίδες; Για μένα προσωπικά δυστυχώς οι προσδοκίες μου έτσι όπως είδα τις τελευταίες μέρες τις εκλογές είναι πολύ μικρές. Οι Δημοκρατικοί έχοντας ένα πακτολό χρημάτων κινήθηκαν πολυ δυνατά στην "πασαρέλλα της προβολής" και δυστυχώς απεδειξαν ότι και αυτοί αποτελούν όμηρους οικονομικών συμφερόντων. Επομένως, αυτό που πρακτικά περιμένω εγώ είναι έναν πρόεδρο ο οποίος θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Αμερικάνων, θα βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη αλλά σίγουρα δεν θα αλλάξει το οικονομικό σύστημα που ακολουθεί ο δυτικός κόσμος και τον έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού...
Παραθέτω δηλώσεις από δύο σημαντικούς για μένα ανθρώπους, δηλώσεις όμως που στέκονται στο ζήτημα του φυλετικού ρατσισμού. Εύχομαι οι ελπίδες όλων αυτών των "χρωματικών μειονοτήτων" αλλά και όλου του υπόλοιπου κόσμου για πραγματική, ουσιαστική και ριζική αλλαγή(δηλαδή για εκείνους απλά ΙΣΟΤΗΤΑ) να γίνουν πραγματικότητα...

Ο ηγέτης του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα Τζέσε Τζάκσον δήλωσε ότι η νίκη του Ομπάμα αποτέλεσμα τον καρπό αγώνων δεκαετιών.

«Η νίκη του Ομπάμα σημαίνει ότι η Αμερική γίνεται καλύτερη. Ωριμάζουμε» επισήμανε και πρόσθεσε: «Γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους λευκούς, μαύρους, Εβραίους που συμμετείχαν στον αγώνα και έπεσαν μάρτυρες. Εύχομαι όλοι εκείνοι που έκαναν την υπέρτατη θυσία να μπορούσαν να δουν τη δικαίωση του αγώνα τους».

«Ξέρω ότι ο πατέρας μου θα ήταν υπερήφανος για την Αμερική σήμερα», δήλωσε η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ λίγη ώρα μετά την αναγγελία της νίκης του Μπαράκ Ομπάμα. «Αυτό σημαίνει ότι το έργο για το οποίο θυσιάστηκαν ο πατέρας και η μητέρα μου δεν ήταν μάταιο... Συγκινήθηκα πολύ απόψε και έκλαψα ακούγοντας την αναγγελία της νίκης του», δήλωσε από την Ατλάντα η Μπερνίς Κινγκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: