Εμείς υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας....

Παραδώθηκε η επιταγή των 1,2 εκατομυρίων ευρώ εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ στους πυρόπληκτους της Ηλείας. Μετά απο εντολή του προέδρου του, Γίωργου Παπανδρέου (ναι αυτού που είναι αμερικανάκι, δε ξέρει που βρίσκεται, δε ξέρει να διοικήσει, δε νοιάζεται για το λαο) συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα χρήματα και παρά τις διάφορες αντίθετες απόψεις ο Γίωργος διέταξε να μαζευτούν και να δωθούν αυτά τα χρήματα. Παραθέτω παρακάτω τη δήλωση που έκανε:

ΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Κύριοι Νομάρχες, Κύριοι Δήμαρχοι, Συνάδελφοι βουλευτές, Φίλες και φίλοι,

Όλη η Ελλάδα σκύβει με σεβασμό το κεφάλι της μπροστά στις μνήμες της μεγάλης τραγωδίας που ζήσατε και ζήσαμε μαζί, πέρσι, εδώ, σε τούτο τον τόπο.

Πέρασα από όλες τις περιοχές. Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Εύβοια. Ένα ήταν το μήνυμα: «Μην μας ξεχάσετε. Μην μας ξεχάσετε, όταν φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας».

Σήμερα λέμε, δεν σας ξεχάσαμε. Είμαστε εδώ να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας, το χρέος μας. Μία πράξη συμβολική και ουσιαστική. Μία πράξη ευθύνης, μια πράξη συνέπειας αλλά και μία πράξη που επενδύει στην αναγέννηση της ελπίδας. Είμαστε εδώ να πούμε ότι, ναι υπάρχει ελπίδα.

Και συγκεκριμένα, με την πράξη αυτή επενδύουμε σε τρεις στόχους:

Πρώτα απ’ όλα, στην αναγέννηση της ελπίδας, επενδύοντας στα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών. Θα επενδύσουμε σε υποτροφίες για τους νέους, υποτροφίες ζωής για τις σπουδές τους, για τα παιδιά αυτά τα οποία έχουν ανάγκη.

Δεύτερον, στην αναγέννηση της ελπίδας, επενδύοντας στο περιβάλλον, με πρότυπες δράσεις, ενέργειες και έργα. Αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά, πρότυπα πάρκα που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τρίτον, στην αναγέννηση της ελπίδας, επενδύοντας στο όραμα, στους θεσμούς, στην προοπτική, στις υποδομές που εμπεριέχονται μέσα στην πρόταση νόμου, που έχουμε καταθέσει στη Βουλή και που συζητείται την επόμενη εβδομάδα.

Μια πρόταση νόμου, που ανοίγει διάπλατα την δυνατότητα της αναγέννησης της ελπίδας για την περιοχή, οραματικά και ρεαλιστικά. Μια πρόταση, η οποία αναδεικνύει ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης, ένα πρότυπο ανάπτυξης που συνάδει ακριβώς με αυτή τη μεγάλη παράδοση και τις αξίες της Ολυμπίας, του πολιτισμού μας, που αξιοποιεί αυτό το ανεκτίμητο άυλο κεφάλαιο, που λέγεται πολιτισμός και Ολυμπία.

Μέσα από αυτή την πρόταση, επενδύουμε σε ένα πρότυπο ανάπτυξης που έχει πρώτιστο στόχο, τον άνθρωπο κι όχι το κέρδος. Πρώτιστο στόχο, τον πολιτισμό κι όχι την απαξίωση. Πρώτιστο στόχο, το σεβασμό, την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την εκεχειρία και την ειρήνη και όχι τη βαρβαρότητα.

Γι’ αυτό δημιουργούμε κι έναν φορέα, ο οποίος θα κάνει διεθνή διαγωνισμό, για την υλοποίηση του δικού μας Προγράμματος, της δικής μας πρότασης, που θα κινητοποιήσει επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Αγαπητοί φίλοι,

Θα γυρίσουμε τη σελίδα στην περιοχή σας. Θα γυρίσουμε τη σελίδα στην Ηλεία, στις πυρόπληκτες περιοχές. Θα γυρίσουμε τη σελίδα στην Ελλάδα. Διότι ο λόγος μας είναι λόγος τιμής.

Σας ευχαριστώ.

Και τώρα, να ζητήσω από το Γραμματέα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, τον Γιάννη Ραγκούση, να επιδώσει την επιταγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: